Сигурност и отбрана

21
Фев '18

Разходите на Украйна за отбрана и сигурност са нараснали от около 2,5 на сто от БВП в началото на войната в източната част през 2014 г., до над 5 на сто тази година, което позволи на страната да възстанови армията си и да се бие с проруските сепаратисти и тежко въоръжените им руски поддръжници.

21
Фев '18

Дейността на служба "Военна полиция" през 2017 г. съответства на ролята, мисиите и задачите на Въоръжените сили. Това каза директорът на службата бригаден генерал Борислав Сертов  по време на годишния отчет за дейността на служба "Военна полиция" през 2017 г.

17
Фев '18

Руската армия може да се откаже от мобилните телефони с навигация и фотокамери.

16
Фев '18

Руският държавен конгломерат Ростех съобщи, че е продал на Алексей Криворучко и неговата компания Транскомплектхолдинг пореден пакет от акции на оръжейния концерн Калашников в размер на 26 на сто минус 1 акция, като така делът на частните инвеститори в концерна е достигнал 75 на сто минус 1 акция.

16
Фев '18

В близките години Словакия ще повишава военните си разходи и предвижда до 2024 г. те да достигнат 2 процента от БВП. Това съобщи министърът на отбраната Петер Гайдош.