Сигурност и отбрана

17
Юли '18

Президентът Доналд Тръмп продължи критиките срещу съюзниците на САЩ в интервю пред телевизия Фокс нюз, след като се срещна в Хелзинки с руския президент Владимир Путин и заяви, че Вашингтон плаща 91 на сто от разходите за сигурността на Европа.

17
Юли '18

С декрет, публикуван в турския държавен вестник на 15 юли, президентът Реджеп Тайип Ердоган постави началника на Генералния щаб на армията под шапката на министерството на отбраната - стъпка, обсъждана още от влизането на Турция в западния отбранителен алианс НАТО през 1952 г.

15
Юли '18

В рамките на Срещата на държавните и правителствени ръководители на НАТО в Брюксел министърът на отбраната на Република България Красимир Каракачанов участва и в работна вечеря, посветена на съгласуваността на дейностите по възпиране и отбрана на Алианса.

15
Юли '18

Президентът на САЩ Доналд Тръмп отправи нови критики срещу Германия и повтори искането си за удвояване на разходите за отбрана по време на  срещата на високо равнище на НАТО в Брюксел.

15
Юли '18

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е поискал на  срещата на върха на НАТО в Брюксел Европа и Канада да увеличат разходите за отбрана, въпреки че за съюзническите армии вече са обещани още милиарди долари.