Сигурност и отбрана

14
Авг '19

Австралия обяви, че ще изхарчи 500 милиона австралийски долара (340 млн. щатски долара) за подобряване на потенциала на специалните части на въоръжените сили.

14
Авг '19

Преди 50 години Великобритания за пръв път разполага войски в Северна Ирландия след тридневни размирици в Лондондери, бастион на католиците.

07
Авг '19

Иран представи три нови типа управляеми ракети, доказвайки, че страната е готова да се защитава, както заяви иранският министър на отбраната генерал Амир Хатами, срещу "коварството и заговорите" на САЩ.

07
Авг '19

Очаква се поддръжката на изтребителите F-16 в България да се осъществява във взаимодействие между Военновъздушните сили и авиоремонтния завод "Авионамс", посочи Джеймс Робинсън, директор "Международно бизнес развитие на F-16" в Lockheed Martin, който ръководи екипа за сделката в България.

05
Авг '19

Русия ще предприеме изчерпателни мерки, за да гарантира своята сигурност във връзка с излизането на САЩ от Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег (ДЛРСМО), каза руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков.