Според началника на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев личният  състав на 24-а авиационна база изпълнява отлично функциите и задачите си, въпреки ограниченията и отлаганата с години модернизация.

 

Благодаря, че продължавате традицията на поколенията "крумовци", посветили себе си на военната вертолетна авиация, и безспорно отстоявате мястото на военното формирование във вида въоръжени сили, в Българската армия, в системата за национална и колективна сигурност, е заявил Боцев в обръщението си към ръководството и личния състав на 24-а авиационна база - Крумово, по случай 56 години от нейното създаване. Въпреки ресурсните ограничения, липсата на части, отлаганата с години модернизация - всичко това, което обезсърчава и изпитва волята на всеки воин да се доказва в професията, вие всекидневно показвате, че искате и можете да изпълнявате отлично функциите и задачите си, да се мерите по качества с колегите си от държави с много по-голяма финансова осигуреност и техническа обезпеченост, е бил категоричен началникът на отбраната.

Генерал-лейтенант Боцев е акцентирал върху значимия принос на 24-а авиационна база към изпълнението на третата мисия на Въоръжените сили. Той е оценил високо участието на екипажи през изминалото лято в овладяването на пожарите в районите на Бургас и Кресна, както и в Република Македония и  Черна гора. Отбелязал е и достойното представяне на личния състав на авиобазата в национални и международни учения и тренировки.

Със своя заповед генерал-лейтенант Андрей Боцев е наградил военнослужещи, отличили се с професионализъм, самоотверженост и отговорност при изпълнение на поставените задачи. Награди са връчили също командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков и командирът на 24-а авиационна база бригаден генерал Димитър Иванов. За празника са поднесени венци и цветя пред паметника на загиналите летци и авиационни специалисти в авиобазата.