Премиерът Бойко Борисов е отбелязал по темата за новите изтребители за българските военновъздушни сили, че за него важно да има пълна прозрачност на конкурса и самолетите да са нови.

Според Борисов самолетите следва да могат да се използват не само за охрана на българското небе, но и да бъдат пригодни за бой. Министър-председателят е добавил, че е разговарял с вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов за това бойните ни пилоти, които ще летят със самолетите, също да участват. Подкрепяме нашите съседи по пътя им към ЕС и НАТО. Оставям на македонските политици да преценят по какъв път да вървят след референдума. Всеки народ сам определя съдбата си, коментира още премиерът Борисов. Той е посетил заедно с министъра на младежта и спорта Красен Кралев обновения "Зимен дворец" в столицата. Съоръжението не беше сериозно реконструирано от пускането си в експлоатация през 1983 г. След ремонтните дейности на стойност 4 млн. лв., сградата вече има съвременен облик и не отстъпва на добрите европейски и световни образци за подобен тип съоръжения. Предстои ремонт и на тренировъчната зала, който ще струва допълнително около 1 милион лева.

Нека се направи обсъждане дали Националният стадион е нужен на това място, или да се построи нов другаде, така че всяко събитие там да не задръства града. Ако спортната общественост прецени, че това е правилно решение, може да го направим, каза Борисов.

Относно хората с увреждания, премиерът Борисов е изтъкна, че в новия бюджет за тях ще бъдат отделени 150 млн. лв. повече. По думите му отпускането на допълнителните средства става възможно благодарение на добрата работа на приходните агенции, борбата с корупцията, контрабандата и с олигархията. Министър-председателят добави, че тези 150 млн. лв. следва да се използват, за да се обезпечат трите нови закона за хората с увреждания, които предстои да влязат в парламента за разглеждане, като заинтересованите страни трябва да ги разпределят правилно.