Една пета от мъжете до такава степен са загрижени за въздействието си върху околната среда, че носят един и същ чифт долно бельо в три последователни дни, за да ограничат разхода на енергия за пране,сочат резултатите от проучване, направено от "Ел Джи Електроникс Великобритания".

 

Допитването разкрива, че за една четвърт от мъжете и жените (26 процента) климатичните промени са най-голямото опасение за бъдещите поколения. Анкетата показва още, че много хора са склонни да променят начина си на живот, за да допринесат за опазването на планетата. Докато 21 процента от мъжете не сменят гащите си в продължение на три дни, една четвърт от дамите изчакват минимум шест дни, преди да "метнат" сутиените си в коша за пране.

За да ограничат въглеродните си отпечатъци, много хора вече използват пералнята по-рядко. Само пет процента от участниците в допитването прибягват до машинно пране всеки ден.

Проучването, обхванало 2000 души, разкрива и най-големите угризения на хората за нещата, с които вредят на околната среда:

- Използването на превозни средства за изминаване на къси разстояния.

- Изхвърлянето на стъклени буркани вместо рециклирането им.

- Включването на отоплителни уреди вместо навличането на пуловер.

- Вземането на вана вместо душ.

- Проявата на мързел за рециклирането на хартия.

- Екзотичните пътешествия в чужбина.

- Управлението на автомобил със съзнанието, че е вредно за околната среда.

- Ходенето на концерт или спортна проява с лично превозно средство.

- Миенето на автомобила по-често от необходимото.