На 14 януари новоизлюпен общинар дава интервю и твърди, че Столична община трябва да закупи дронове, с които да следи качеството на пушека от комините.

Този самовлюбен индивид изследвал опита във Варшава, писал до зам. кмета на тамошната община и е готов да пазарува дронове. Поредната щуротия, тиражирана още в предизборната кампания на наивника, става обществено достояние. Премиерът Борисов оцени идеята като "глупост", което не вразуми господинчото от общината. Идеята е да се похарчат някакви пари и да се облажи този прохождащ общинар. Защото в целия ЕС търговците таксуват пластмасовите бутилни и металните кенчета при продажбата на напитки. Връщаш ги и си получаваш обратно депозита. Тази практика у нас отсъства. Затова пластмасовите бутилки понякога отиват в печките и мирише на пластмаса. 

Лумпенизацията има различни форми и е време лумпените в Столична община, избрани от софиянци, да бъдат командировани в Дания. Там екологията е на висота. Да видят нещата, да ги пренесат у нас и да си рвешим проблемите. В Дания със сигурност дронове няма, защото лумпените във властта там място нямат.

Този "герой на новото време в общината", призовава всички софиянци да отидат на обществено обсъждане на бюджета на общината в зала и в определеното време на 15 януари. Данни за предстоящия бюджет има достатъчно на страницита в интернет на общината и може да се запознаете с тях чрез телефона си. Може да си напишете и мнението по въпроса, ако решите. Интересното е, че този "юнак" пак тиражира величието си по телевизията, защото е от новото време. В което цифровизацията е бъдеще, а неговата зала е за партийно събрание от времето на дядо му и баба му. ил живял в ариж и щеше да е хубаво да е останал там, за да се самообразова. Защото неговата наивност тук е пагубна. 

Новоизюпеният общинар след като виси над комините с дроновете си ще влиза и в пунктовете за годишни технически прегледи, за да мери замърсяването от ауспусите на колите. Той не знае, че всички таратайки с бензинови двигатели у нас, са собственост на бедните българи. Те работат на пропан-бутан или на метан, т.е. по-чисти са от нова кола с Ево 6. Нищо, че на тези таратайки с възпитателна цел общината вече им вдигна годишния данък.

Дребнотемието и наивитета са завзели съзнанието на останалите тук "амбициозни кариеристи". В чужбина няма как да се докажат с глупостта си. Но тук виреят и доказателството са изминалите 30г., в които се оказа че всичко наше е най-некачествено в рамките на ЕС и извън него.