Общество и устойчиво развитие

15
Авг '18

Нов доклад на ООН сочи, че "Ислямска държава"/ИД/ разполага с близо 30 000 членове в Сирия и Ирак, почти поравно разпределени в двете страни, а глобалната й мрежа представлява нарастваща заплаха, също като тази на "Ал Каида".

05
Авг '18

Кремъл има агенти за влияние както във всички държави, така и в различни международни институции - ООН, ОССЕ, европейските структури.

02
Авг '18

Сръбското правителство ще формира съвет за сръбския език, чиято работа ще бъде да се грижи за спазването на служебната и обществена употреба на кирилицата.

28
Юли '18

   Евроскептичните партии могат да увеличат влиянието си в Европейския парламент с над 60 процента през май догодина, засилвайки натиска върху лидерите на Европейския съюз, които настояват за задълбочаване на интеграцията след напускането на Великобритания. До такова заключение достига Ройтерс въз основа на преглед на национални социологически проучвания.

23
Юли '18

Лаура Кьовеши бе уволнена, защото бе твърде добра в работата си. Бившата главна прокурорка на Националната дирекция за борба с корупцията (НДБК) в Румъния "Мис Правосъдие" и "враг на политиците мошеници".