Президентът и главен изпълнителен директор на Дел текнолоджис Майкъл Дел се оказа мистериозният купувач на луксозния апартамент в Ню Йорк, продаден през 2014 година на рекордната цена от над 100 милиона долара.

 

Според информирани източници, запознати със сделката, бизнесменът от Тексас, останал анонимен тогава, действително е Дел. Той придоби апартамента на две нива с площ близо 1000 кв. метра с тераса, от която гледката към Манхатън спира дъха. Жилището се намира на върха на луксозната кула "Уан57", построена от френския архитект Кристиан дьо Порзампар край Сентрал парк. Стойността на тази сделка, сключена през 2014 година - 100,47 милиона долара и продължава да е рекордна. Майкъл Дел, който е на 52 години, е създал компанията Дел на 19 години, е сред най-богатите хора в света.

В края на 2015 година групата му изкупи за 67 милиарда долара компанията И Ем Си , която е номер едно в света в съхраняването на данни. Това бе най-голямото сливане досега в историята на технологичния сектор. Дел има, освен този апартамент в Манхатън, резиденция в Остин и луксозна къща на Хаваите.