На резултатите от референдума в Република Македония са посветени повечето водещи материали в днешния гръцки печат.

Докато по-близките до правителството издания заемат изчаквателна позиция, опозиционните вестници вече започват да коментират различните сценарии за отражението на референдума върху вътрешнополитическата сцена в Гърция. "Вълнение в Преспа" е заглавието на "Та неа", под което вестникът коментира резултатите. Изданието пише, че кабинетът е парализиран от неочаквано ниското участие в референдума, лидерът на Независими гърци Панос Каменос поддържа линията на македонския президент Георге Иванов, а Нова демокрация иска незабавни предсрочни избори. Според "Та неа" обаче премиерът Ципрас засега избягва възможността за предсрочни избори и следващия решаващ момент за правителството ще бъде ратификацията на споразумението от гръцкия парламент, за която трескаво се търсят 11 депутати, които да я подкрепят.

Като "Ватерло за Заев и студен душ за Ципрас" определя резултата от референдума в Република Македония атинският вестник "Елефтерос типос", който прави метафоричен паралел със средиземноморския циклон през уикенда в Гърция и пише, че "Скопски циклон опустоши Преспа". Изданието смята, че в този момент кабинетът се готви за тройни избори през май - европейски, местни и парламентарни.

Под заглавие "(Не)гласуваха споразумението" "Ефимерида тон синдактон" коментира противоречивия резултат от референдума в Република Македония и изострянето на противопоставянето между управляващите и опозицията в Скопие на фона на несигурността на бъдещите процеси.

"Ципрас и Каменос - заложници на Скопие" е заглавието на водещата статия на "Филелефтерос", според която правителството на СИРИЗА и Независими гърци се влачи от процесите в съседната страна.

"Катимерини" вижда "Нов декор за противопоставянето на Каменос и Коздиас", като коментира противоположните реакции на лидера на Независими гърци и министър на отбраната Панос Каменос и на министъра на външните работи Никос Кодзиас. Според вестника има признаци за ново вътрешноправителствено противопоставяне, след като Каменос побърза да обяви референдума за невалиден, докато Кодзиас припомни консултативния му характер.