През тази година фондацията "Деца на Българската армия" подпомага 47 деца на военнослужещи и цивилни служители, загинали при изпълнение на служебния си дълг.  Заместник-министърът на отбраната в оставка Десислава Йосифова и началникът на отбраната генерал Константин Попов са се срещнали вчера в Информационния център на МО с деца на военнослужещи и цивилни служители, загинали при изпълнение на военната служба или при трудова злополука.

 

В навечерието на коледните и новогодишните празници МО отпуска по 300 лева в помощ на децата по програмата за материално подпомагане. Децата и присъстващите им близки са били уверени от ръководството на министерството, че във всеки един момент, както досега,  ще се гарантира и осигурява подкрепата, от която се нуждаят. На срещата са присъствали също командирите на Сухопътните войски и на Военновъздушните сили генерал-майор Андрей Боцев и генерал-майор Цанко Стойков, както и генерал-лейтенант Любчо Тодоров - командващ на Съвместното командване на силите.

Фондацията "Деца на Българската армия" е създадена през 2005 г. и подпомага децата на военнослужещи и цивилни служители, загинали при изпълнение на служебния си дълг.