Популярната Елена Поптодорова стана "хит" в родните новини. Извършила кражба за около 700 лв.  Три дни по-късно полицията в Полша я залавя. Тя връща кремчето за лица на стойност 370евро, плаща си глобата...Всичко е ясно, освен това защо българската Елена живее в Полша. 

Елена е чудесно лице в БГ дипломацията. Доказала се е в САЩ. Браво на нея. Фен съм й. Но не по политически пристрастия - тя е привлекателна, обаятелна. Цената на козметиката й може да е неописеумо висога за БГ мисленето ни. Защото това прословуто кремче е две мини пенсии в родината на Елена. Но тя е решила да не живее в БГ, защото... Със сигурност е обидена от реалностите в делника ни.

Днес новините ни връщат към Елена. Спомних си, че преди около две петилетки директорът и собственик на най-големия завод в София и окръга "Самел-90"-Самоков инж.Петър Георгиев се завърна от командировка в САЩ и ми каза, че посланик Тодорова е най-доброто нещо, което е видял. Щастлив беше Петър Георгиев. Представям си как изглежда той вчера и днес, слушайки, че Елена са я гепили да краде козметично кремче за 370 евро.

В същото време БГ-пенсионерите, чакащи добавки към винималните си пенсии за Великден, сигурно си викат, че откраднатото от Елена е много - две пенсии. 

Не, господа! Резилът е голям. Няма значение дали е манипулация, персонална грешка или нещо такова. Защото у нас и по света за България и българите просто няма свежи новини. Чуваме за резили и унизителни твърдения като това, че Англия съвсем скоро няма да приема българи и румънци, защото...

Елена не е виновна за предстоящото отлъчване, обещано ни от англичаните. Но вече е с принос за образа ни в ЕС и около него.