Уважаема госпожо Нинова, познавам Ви отлично в периода когато бяхте заместник-министър. Считам, че сте диалогична, лъчезарна,общителна и искате да бъдете полезна на хората около Вас. Тогава не констатирах неща, които да ме отблъскват. Днес не е така. Причината е в позицията Ви относно санирането на многофамилни сгради в страната. Ръководите лява партията, но се държите неприлично относно програма, обиколила целия ЕС и за последно приключила преди 5 години в Румъния.

Уважаема госпожо Нинова,

В многофамилните кооперации, строени преди десетилетия, не живеят богати хора. В България няма средна класа, т.е. богатите не се ползват от услугите на Националната програма за саниране. Те си имат големи къщи, живеят в обособени зони и т.н.

Не наричайте санираето грабежа на века, защото то можеше да стартира в периоди когато БСП управляваше, но... Напомням за кабинета на Жан Виденов и периода, в който БСП ни превърна в просяци за дълги времена. Спомнете си, че при управлението на социалистите след 1989г. направихте долара 3000лв. Няма да забравя тази гавра с нацията ни. И никога няма да простя на управляващите ни комунисти. Редовите - пострадаха толкова колкото и аз.

Преди 27 месеца бл.202 в столичния квартал "Дружба-2" първи в София и България подаде документи за саниране по Националната програма. До момента има изследвания, анализи, проекти и няма реални строително-монтажни дейности. Причините са различни, но най-интересната е позицията на БСП, която осакати окончателно програмата. По времето на гл.архитект на София Петър Диков имаше прогресивни виждания. Сега сме затворени в смяна на дървена дограма с евтина пластмасова и топлинна изолация на външната фасада. Говорите за енергийна ефективност, но изключихте от нея най-важното  -  асансьорите. За сметка на това в коридорите на мазето и общите части на етажите ще ми сложите лед крушки. Това мога да направя сам, не ми трябва национална програма. Нашият блок, ако изключим общите части, вече е 70% саниран. Ние не сме крадци, грижим се за домовете си. Това е факт. Сега ще изкормите изолацията ни и ще сложите на нейно място уж негорима, защото миналата година в ЕС са въвели противопожарни норми, които трябва да спазвате.

Около 250 души са постоянно живеещите в нашия блок. Елате и вижте паркинга ни. Цената на колите ни доказва, че не сме богати.Борим се за домовете си, защото ги обичаме. Няма никога да гласувам за "Лява България", която втълпява, че бъркам неоснователно в хазната. Благодаря на десните от ГЕРБ, защото стартираха великолепен замисъл, който Вие провокирате. Защо го правите? Защо унищожавате ползи, утвърдени от практиките в Европа, а не в Русия или Китай.

Още нещо. В нашия блок не апартамент, а склад под наем има сегашния генерачен секретар на ЦК на БКП Ал.П. Той също пречи на санирането на блока ни. Явно червените говорят едно, а правят точно обратното. Затова нацията се топи, а червеният президент Радев се втурва с Вас да отнема правото на българите зад граница да гласуват. Не е ли срамно да стоите зад подобна духовна нищета, защото както моите деца, така и Вашите вече са далеч от родината си. 

Сигурен съм, че точно те обичат България повече отколкото аз и Вие! И не се радват на политическата Ви битка със санирено в България.