Лицензирани охранители ограбват и бият на пътя двама журналисти от "Нова телевизия". Бандитите бързо изчезват от местопрестъплението. Пристига полиция, следват рутинни дейности... Механизмът на родната действителност, който сега е в ръцете на президента Р.Радев и назначеното от него правителство, се задейства, но...

Великденските празници минаха, хората се прибират по домовете си. Но да внимават да не ги срещнат хората на собственика на фирмата, който е известен с псевдонима Къро. Яко може да ги млатят, защото са недостижими за властта на червените, грабнали управата за два месеца. Те бързо ликвидираха всички ръководители от времето на кабинета на Б.Борисов. Подразбира се вече, че в МВР има доста близки особи, свързани с бандитизма, пръкнал се в началото на прехода. Ясно е, че негови създатели са "стратези" от периода на Лукановото управление. В случая ВИС-2 е била работно място и за Къро по онова време.

Червеният президент Р.Радев да вдигне телефона и да сложи край на поредния резил за нацията ни. Наказателният кодекс за разбойниците в този случай е категоричен - 5 до 10 години лишаване от свобода. Обаче в него няма точка за умишлено спотайващи се от МВР служители, ставащи съучастници на престъпниците с мълчание от три денонощия вече.

Президентът Радев бил подчинен на половинката си, твърдят жълти издания. Ако е така - Деси да вдигне телефона, за да спре поредната куха ситуация, в която попадат управляващите ни от НДСВ и т.н. Ясно е, че премиерът Герджиков без нареждане няма да се задейства.