Бивш водопроводчик в Китай печели тройно от клипчета със странните си изобретения - меч за чесане на гърба, сгъваем като телефон месарски нож и мотоциклет, оборудван с тоалетна, в която водата се пуска с лост на кормилото.

 

Тридесет и една годишният майстор Гън Шуай - с прякор "Безсмисления Едисън" - изобретява стотици неприложими уреди, с които се прочува през 2017 г. в стрийминг платформите и вече има милиони последователи. Бившият водопроводчик живее в село в северната част на Китай. Неговите ненужни изобретения се гледат милиони пъти. Гън Шуай има 2,7 милиона последователи в китайското приложение за кратки видеоклипове Куайшоу и почти милион в подобната на Туитър китайска платформа Вейбо.

Работата, с която преди се занимавах преди, беше изключително еднообразна и отегчителна. Почти всеки ден правех едно и също, казва Гън, който в продължение на дванайсет години е работел нещо, което не харесва. Гън е самоук майстор. Като дете често помагал на баща си, който работел като заварчик. Въпреки че изработката на един странен уред отнема много време и въпреки постоянното покачване на цените, Гън печели добре от предаванията на живо, клипчетата и рекламите към тях. Поредното му изобретение представлява торба, прикрепена към чук - подобен на този на бог Тор от скандинавската митология.