Скандалът с апартаментите на властта няма да доведе спад в цените.

Това прогнозират експерти. Цените в столичния квартал „Изток” най-често са между 1500 и 3000 евро на квадратен метър. Справки в две компании за недвижими имоти показват, че в последната година сделките за старо и ново завършено строителство в квартал „Изток” са сключвани при средна цена от около 1520 евро на квадратен метър. Когато става въпрос за луксозно ново строителство, цените най-често започват от 2000 и стигат до рекордните 4000 евро. 

Националната асоциация на строителните предприемачи е разтревожена от създаващото се негативно внушение към гилдията, посочват от браншовата организация. Поводът за изявлението е ескалираалият скандал с апартаментите на министри и депутати, добил популярност като апартаментгейт.

От Националната асоциация на строителните предприемачи се обявяват категорично против опитите акцентът на обществения дебат да се измести от същността на проблема върху производителя. Според организацията е недопустимо едно от малкото останали производства, които създават работни места, да бъде въвлечено в големи политически битки.