“Многократно съм казвал на всички форуми, на които съм участвал, че това, което направихме в Либия, Сирия, Ирак, Афганистан, генерира тероризъм, който се пренесе по улиците, в залите, в градовете ни”, заяви Тиквоций Борисович в Бургас. “Франсоа Оланд завършва с думите “Продължаваме с ударите в Ирак и Сирия”. И там също тези удари, когато се нанасят по въздуха, вземат невинни човешки жертви и то МИЛИОНИ”, упрекна Той френския президент.

 

Кой досега е избил милиони, освен Сталин и Мао, др. помпиер?

Като разменя местата на причина и следствие, „гълъбчето” Бойко иска мир. “Сега върви надпревара във въоръжението (термин на комунистическата пропаганда от епохата на Брежнев) и взимането на мерки, които генерират все повече смърт, разрушения и човешки трагедии, които с десетки години след това нито едните, нито другите могат да простят”, обобщи премиерът и се опита отново да обоснове позицията си за демилитаризация на Черно море и срещу засилване на военното присъствие на НАТО в региона.

“Винаги съм казвал, че ако от четири страни на Бургас летят френски, английски, руски и американски самолети и хвърлят ракети, хората ще бягат. Какво ще ни донесе всичко това?”.

Е какво да правим срещу Путлер и срещу терористите? Да се разоръжим ли? Боко критикува решенията на НАТО, но не предлага нищо градивно. Ако той разпусне охраната си, само след час може да му хвръкне тиквичката. Тогава защо предлага разоръжаване на цели държави и на международни коалиции? С какво съдържание смята да напълни безпочвения си пацифизъм? Очаквайте нови опорни точки.

Само 6 дни след срещата на високо равнище във Варшава гросадмирал-фелдмаршал Тиквоций отново се бъхти да разреши конфликтите в Черноморския басейн, вместо да постави гледната си точка пред съюзниците на съвещанието на военните министри през октомври. Експерти и (истински) политици твърдят, че Черно море се превърна в рискова зона не заради България или политиката на НАТО, а най-вече заради агресивния курс на Путинова Русия. Това Боко не го ли разбра?

Наистина, Тиквоций стана твърде опасен за нашето здраве, за нашата лична и национална сигурност.

Но какво прави на най-големите за годината маневри на българския военен флот, след като отрича „надпреварата във въоръжаването”? Защо не предложи на елементарната група на ГЕРБ да гласува в Народното събрание да бъде разпусната Българската армия и кой откъдето е? Що за идиотизъм е да присъстваш на национално военноморско учение с участие на съюзници от НАТО и да плещиш антимилитаристични лозунги, измътени от Суслов и Брежнев през 1976-1981 г.?

Лекувайте го този човек навреме, да не направи нещо по-опасно. Макар че вече сътвори дълъг списък от дивотии.

 БОГДАН КРИМСКИ-АТЛАНТИЧЕСКИ