Шоуменът Слави Трифонов днес беше гост в сутрешния блок на Антон Хекимян. Официално срина институцията Конституционен съд. Заяви, че всичките съдии са манипулирани, че съдът е неправлни структуриран и какво ли не още. Причината е, че въпросите за референдума му не са на 100% одобрени. Шоуменът беше с лицеизраз на /не/познатите ни националисти и по стар обичай обясни, че народът е над този съд, че народът е над всичко, че народът е... Досетих се за "Бай Ганьо прави избори". Не зная защо!

Шоумен да влезе в нашенската политика е съвсем логично. Няма изненада. Защото вече 26 години виждаме, че политиката ни е шоу с цинични икономически резултати. Кражбата по времето на премиера на социалистите Виденов не стана тема на някой съд. Само си спомням, че тогава доларът надхвърли 2500лв. Ясно е, че виновни няма, защото след изчезването на милиардите от банката на властта /на Цветан Василев/ има някаква пушилка, която си е пореден прах в очите ни. Това е шоуто, в което преуспелият Трифонов смята да се загнезди и заедно с личности като Бат Сали да твори бъдещето ни. Популизма на музиканта тепърва ще ни клеймосва, защото смешният ход да взаимства неща от САЩ и да твърди, че те са ни необходими не е нищо повече от това да излъже избирателите за благото си.

Има хора, родени за сцената. Слави е от тях. Спомням си как правеше канцерти в едно вазе по времето на премиера Иван Костов. Бореше се със зъби и нокти за шоуто си. Сега е на път да се върне отново в мазето. Но като политик. Не е известно за колко време ще излезе от него, но е ясно, че в БГ политиката има десетки политици, помещаващи се в професионално мазе. Полза от тях няма да има, дефакто са съкратени от щата. Лошото е, че в нашенската политика силни личности вече не желаят да влизат. Няма ги на небосклона дори на най-силната ни партия ГЕРБ. Причината е една - преди парламентарни избори емисари продължават да обикалят портите на дребни душици и да им предлагат места срещу 200-300 хил.лв.

Шоуменът подобно нещо не иска. Той е милионер от музикантска класа и му трябва лидерско място. Мисли си, че е следващият Б.Б. Което е негово право. Въпросът е, че повече от шоу за БГ политиката той не предвижда, т.е. предстои ни тепърва да затъваме под акомпанимента на чалга-мисленето и чалга диктатурата, която ни превърна в зона, заобикаляна от най-нещастните мигранти по света.