Бездомни български/БГ/кучета ще пътуват за Австрия и Германия с цел да бъдат осиновени от местни жители. Това стана ясно от изявления на общественици и природозащитници у нас. Общините нямат достатъчно средства, за да се справят с популацията на четириногите, спаднал е интересът на българите към кучетата като домашни любимци.

На този етап не е ясно колко кучета годишно ще се преселват там където имаме предостатъчно БГ икономически мигранти. Въпросът е дали те ще проявят интерес към БГ кучетата или пак ще разчитаме на милостта на местното население. По-важното е, че отново намираме изход от сложната БГ ситуация в рамките на ЕС.  Не в Евразия!

В същото време националисти и псевдо-патриоти в Харманли се борят срещу мигрантите у нас. Те са твърде малко и временно са тук. Не крият стремежа си да тръгнат в посоката на БГ кучетата - Австрия, Германия... Въпросът е бързо да се измъкнат от страната, избрала си проруски президент и все по-осезателно чуваща неистовите проруски фенове какви ги мътят. Докато кучетата ни и мигрантите вървят стремглаво към ЕС ние затъваме в политико-икономическата ситуация, трудна за обяснение. Ясно е, че служителите на някогашната Държавна сигурност искат от лев да минем към рубла, не към евро. Агент Каракачанов се самооценява като патриот и не говори за псетата ни, пътуващи за ЕС. Предпочита мъдри твърдения без финансова обосновка. Колкото повече народ излъже - толкова повече власт ще има. Математиките в последно време подсказват, че има опасност властимащите патриоти и тяхната компания да останат сами в БГ.

Заедно с котките. В тяхната популация никой не се съмнява.