Мигрантите ни сервираха факт, който е срамен за националната ни гордост и народопсихологията за гостоприемство. Причината е, че десетки пришълци от Афганистан поискаха да се върнат в родината си. Не искат да бъдат повече в България, която е островче по пътя им към Западна Европа. Докато те пътуват със самолет за наша сметка обратно, редно е да се запитаме колко им струва пътят до България. Сметката е ужасяваща за доходите и вижданията ни за цените, диктувани от трафикантите.

ООН съобщи, че ще ни окаже финансова помощ с цел осигуряване на добри условия за живот у нас на мигрантите. Как ще бъдат похарчени парите - има кой да следи. Дано няма злоупотреби. Дано няма ходове, като този на дамата, която организира концерт, за да протестира срещу ордите на мигрантите. Такова "събитие" в друга държава не се е случвало. Май зад границите ни хората са по-човечни и разумни.

Човещината у нас много бързо се изпарява. Един от катализаторите е поведението на националистите, които не мислят как да върнат в България сънародниците си, работещи десетилетия в ЕС. Те се занимават гордо с ликвидацията на мигрантите у нас и то по способ, аналогичен на фашисткия. Уж отбелязваме с гордост, че сме спасявали тук евреи от хитлеристите, а в момента тук шетат точно хитлеристи. В президентските избори през 2016г. те заеха трето място с представителя си Каракачанов, агент на бившата ДС. Май хитлеристкото мислене на някои българи ги окриля по начин, накарал ги вече да правят правителство, защото ГЕРБ и БСП не искат управлението.

Препоръката за човечност ни е необходима. Рецептата е първо патриотите от БГ да сменят светкавично мисленето си. Ние виждаме  и помним как днешния В.Симеонов беше физически и словестно налаган от проруската "Атака" на В.Сидеров и... Сега двамата са се прегърнали патриотично, за да вземат за няколко месеца властта.

Такъв "Патриотичния фронт", налагащ се у нас с това високоотговорно определение, което съпредседателите му сами си лепнаха, на нас не ни е потребен, ако наистина сме човечни.