Премиерът в оставка Б.Борисов днес беше взет на мушка от тенденциозно разследване на една от водещите ни телевизии, която обяви, че държавни джипове, купени от Горски стопанства, са безвъзмездно предоставени на НСО /Национална служба за охрана/. Няма нарушения на законите, подобни практики има при пожарникарите и т.н. Юридически погледнато критика не бива да има, но камерите показаха тойота на горските, управлявана служебно от Б.Борисов...

Дребнотемието ще ни преследва поне още 6 месеца. Бедни сме и ще гълтаме с интерес задкулисните интриги. Защото тази телевизия излъчва разследването си в деня, когато ГЕРБ връща на президента Плевнелиев предложението да направи нов кабинет. Както винаги, така и сега Борисов бързо нареди на НСО да върне обратно на горските тойотите. Подобна политика е похвална, но остава въпросът дали един премиер, независимо от коя партия е, трябва да се занимава с тези дреболии. В същото време наличните  скъпит коли на НСО са сериозно амортизирани. Може би затова един от опозиционните водачи заяви след изборите за президент, че Борисов ще ходи с велосипед на работа.

За съжаление у нас карането на велосипед все още се счита за обидно от някои политици. В богатата Дания парламентаристите и премиерката ходят почти цяла година с колелета на работа. Това е видно и от паркинга пред парламента им. Въпросът е защо управниците на богатите държави мислят много по-различно от нашенските избраници. Явно ценностите от времето на соца не са толкова велики, колкото ни втълпяват някои реновирали се комунисти.

Новото правителство ще спечели много, ако възприеме поведението на премиера Борисов, който бързо признава пропуските, независимо чии са, реагирайки адекватно. Това е много повече за уважение от онова, което ни сервираха преди две години премиерът Орешарски и подкрепящата го коалиция, криейки се от хиляди протестиращи. Стигна до задните врати на много административни институции и си запуши уши за стотици денонощия относно уличното недоволство.