Президентът Росен Плевнелиев влиза в БГ историята с качества, които в началото на мандата му не познамахме. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов застана еднолично зад партийната номинация и след изборния успех си позволи твърдението, че и магаре да бях посочил пак щяха да го изберат. Прав беше, защото тогава времената бяха различни от сегашните.

Години наред опозиционери, влюбени в детството си и СССР/Русия/, ненавиждаха обединителя на нацията, който се придържаше стриктно към международните договорености и членството на България в НАТО и ЕС. Неговите изказвания нямаха аругантността на националистите у нас и по света. Уникалната му тактичност изненадваше любителите на груби фрази и твърдението, че президентите у нас са безгласни особи на фона на изпълнителната власт. Редно е днес да си припомним за служебното правителство на Марин Райков, направено от Плевнелиев и точно това е в основата на доверието ни днес към него. Той със сигурност ще стигне до сполучливото решение, което ще бъде коментирано от наследника му Р.Радев по труден за обяснение начин. Просто Плевнелиев е класа с познания и поведение в президентската институция, а Р.Радев тепърва ще се доказва след няколкото сериозни пропуска, подсказали ни, че ще прави странни политики. Отговорността е негова. Както и истините около избора му, декларирани официално от руския генерал Решетников. За смелостта си Решетников вече е наказан, т.е. уволнен. Колкото до лидерката на БСП Нинова - ще изтрезнее след 22 януари, защото вицепрезидентката трябва да диктува на Румен позиции, които ще са трудно съвместими с тези на предшественика Плевнелиев.

Росен можеше да получи право да кандидатства за още един президентски мандат, както това направи в близкото минало агент Гоце /Георги Първанов/. Той не пожела да използва шанса си, остави отново решението в ръцете на всеможещия Бойко Борисов. Резултатите са ясни на всички ни и въпреки мнението на Р.Радев, че у нас политическа криза няма, се стигна и до оставка на началника на отбраната К.Попов /има сериозна подкрепа за професионализма си от НАТО/, който иска пенсия, а не да е под егидата на новия върховен главнокомандващ Р.Радев. От 1989г. до момента такова "чудо" не се е случвало.

Росен Плевнелиев се доказа успешно в бизнеса и политиката. ГЕРБ го направи министър и президент. Партията на Борисов ще продължи да го подкрепя и новата ни история ще записва факти, от които трябва да се учим, ако искаме истински демокрацията, а не предложенията на агент Каракачавов и "патриотите" около него. Те просто ще ни извадят от НАТО и ЕС веднаж и завинаги.