Политическата ситуация у нас позволява да видим амбициозните лица на родните политици. Редно е и те да застанат пред огледалото на разума и да мислят денонощно, че са избрани от народа на държава, членуваща в ЕС и НАТО.

В началото на декември премиерът в оставка реши да подкрепя Патриотичния фронт, защото те го подкрепяли преди това, но... Докато си получаваше наградата в Унгария от Орбан стана ясно, че ГЕРБ такава подкрепа няма да дава. В Брюксел са наясно накъде ще поведат страната агент Каракачанов, пращящият от амбиции Симеонов и руския Сидеров. Това и президентът Плевнелиев го знае. Затова официално заяви, че третият мандат отива при реформаторите. Дали те ще се справят със задачата или ще върнат мандата - логиката им ще реши.

Самоопределението "Патриотичен фронт" звучи доста нагло. Нима останалите политици не са патриоти или партиите им са непатриотични. Както и да е. Игри на думи. Да ги оставим настрани. Важно е точно мислещите се за патриоти да знаят, че на този етап Брюксел също оценява качествата им. И да престанат да скачат срещу членството в НАТО и ЕС. Пробутването на кандидат за президент чрез БСП е онова, което наричаме хибридна война. Ходът с Р.Радев е успешен и връщане назад няма да има.

Агент Каракачанов вече е разумен. Видях го колко правилно и неемоционално обяснява политиките си по Канал 3 под диктаторското водене на Беновска. Нов човек! Умен е, защото бързо разбра греховете си от отишли си години. Не ги е признал, но едва ли ще е бясно привързан вече към тях. Добре е и следващият президент да мисли правдиво за мястото ни в Брюксел, а не за путинизацията в БГ. Той отказа партньорство с Плевнелиев, защото други определят в момента поведението му. След 22 януари 2017г. се налага да бъде обединител както в България, така и в Брюксел.

Другото е невъзможно!