Парламентът, с който ще се разделим догодина, показа отново неадекватността си към избралото го общество. Диво надуване на глобите за превишена скорост гласуваха депутатите, "грижейки" се за живота ни. Вече е ясно, че около 1000лв. ще даваш на КАТ при нарушение и... Жестоко е това решение, понеже средностатистическият нашенец кара автомобил на стойност 3-4хил.лв. Изводът е, че глобата е около 25% от стойността на возилото.

Практиката в ЕС е да се налагат глоби, които да стигат до 40% от минималната заплата. У нас догодина тя ще е 460лв. Изводът е, че е нормално да ти бръкнат в джоба със сума до към 200лв. Обаче неадекватните депутати, получаващи хилядарки месечно, решиха 5 пъти над вижданията в ЕС да качат глобите. Докато е на власт депутатът няма да плаща нищо, защото има служебен автомобил и едва ли ще се санкционира на пътя. След време този гласуващ депутат ще стане обикновен водач на пътя и сигурно ще се досети, че смъртността е заради лошата настилка и таратайката на българина. Ние продължаваме да сме единствената държава в ЕС, която няма таван за възрастта на внасяните коли втора употреба. Ужасно, нали!

Този парламент си отива, но съставчето на следващия ще е почти същото. Компрометираните българи с депутатски карти вече 27 години ни радват с практиките си, които показват милионери като Николай Бинев, загубил след пожар скъп имот в София, после му изгоряха колите в гараж... Сега и популярната спортистка Мария Гроздева заплашва, че ще стреля без предупреждение, ако крадец влезе в къщата й... Странно поведение е това, но Мария е много богата и трябва да знае, че убит крадец от собственик на дома, води до затвор за собственика и кръвнина за крадеца. Законът е такъв. Крадат те, но няма защита според БГ закона.

Ясно е, че българи и мигранти бягат от България. Тази година броят им стремглаво нарастна. Причини много има, но една от основните е Народното ни събрание, което "генерира" небивалици. Имаше период на "творчество", позволил на неграмотни или полуграмотни бандити да стават министри, т.е. не се изисква диплома за висше образование. Смешно е и това, че в момента образователният ни ценз е по-нисък от този на сирийците, бягащи от войната и ползващи страната ни за междинна спирка към Западна Европа. Редно е да ги оставим тук, после да ги вкараме в парламента, за да ни оправят законодателството. Сами, с този наивен манталитет, няма как да се справим. Доказвахме го през времето на социализма на Т.Живков, виждаме го и днес, когато МВР регистрира престъпления, а законите ни защитават бандитите и режат главите на шофьори, натиснали над разрешеното  газта на таратайките си.

Пиша тези редове и слушам похвалните словоизлияния на главния герой от социалистическия сериалал "На всеки километър". Стефан Данаилов сега е и професор, много уважаван в БСП... Просто кланът Живков не си отива от делника ни. Лошото е, че не той, а мислещите българи търсят препитание далеч от тази обентована зона на глупостта, продължавайки да обичат Родината, а не държавата и политиците й.