Споразумение за сътрудничество, подкрепа и общи действия сключиха ПП "Възраждане" и Гражданско сдружение "Военен съюз", съобщи Костадин Костадинов.

 

Основната причина, поради която се събират да работят заедно, е, че смятат, че бъдещето на България е под въпрос. Смятаме, че има заплаха за съществуването на България, заплаха за националната сигурност - както във външен, така и във вътрешен план, посочи Костадинов. Смятаме, че е редно и задължително в тази ситуация всички организации - политически или не, да си подадат ръка и да започнат да работят заедно, добави той.

По тази причина от "Възраждане" са започнали разговори с различни организации, една от които е сдружението "Военен съюз". Споразумението ни е отворено за присъединяване и на други организации, каза Костадинов. То предвижда двете организации да си взаимодействат по всички обществено-политически въпроси, като отделните формации запазват самостоятелността си. "Военен съюз" припознава като политически партньор "Възраждане" и го подкрепя в действията му, а "Възраждане" ще използва кадровия потенциал на "Военен съюз", включително и чрез участие на негови представители в работни групи, щабове по места, централен предизборен щаб, както и в листите на партията за общински съветници и народни представители.

Смятаме, че ситуацията в страната е изключително тежка, че България може да не съществува като държава в следващите 10 години предвид на огромната демографска катастрофа, в която се намира, каза Костадин Костадинов. Време за губене няма, организирали сме утре протест пред Министерския съвет с единствено искане оставка на правителството, посочи Костадинов, който добави, че конкретният повод е опитът за продажба на ЧЕЗ, но имат и други основания за искането.

Военният съюз не може и няма да бъде пасивен наблюдател на ставащото в страната, декларира също председателят му о.з. полк. Ангел Тюфекчиев.