Министърът на отбраната Николай Ненчев ще настоява проектите за модернизация на армията да минат през сериозно публично обсъждане. Винаги съм се стремял към прозрачност, коментира пред журналисти в отговор на въпрос Ненчев. Той изрази убеденост, че "проектите ще тръгнат", като припомни, че има предвидено  финансиране.

 

На въпрос дали е допринесъл за победата на ген. Румен Радев на президентските избори, Ненчев каза, че вероятно един бъдещ анализ ще покаже това. Карате ме да се усмихвам, коментира той и допълни, че се чувства добре.

Министърът присъства на представяне на благотворителен клип, реализиран от военнослужещи от взвода за охрана на 31-ия контингент от Въоръжените сили на България за участие в мисията на НАТО в Афганистан. Автори на клипа са лейтенант Славена Желязкова - първата жена командир на взвода в Афганистан, и редник Станислав Йотовски.  Клипът  е принос към благотворителната инициатива на президента "Българската Коледа" в подкрепа на децата в реанимация.

Николай Ненчев каза, че е горд от тази самоинициатива.  Обичам ви, вие направихте така, че не само хората, свързани с отбраната и въоръжените сили, днес да се чувстват горди, с този клип ще накарате целият български народ да повярва силно в собствената си кауза, обърна се той към военнослужещите.