Човек все някога решава да си смени доставчика на телевизия и интернет. По пътя на техническата логика Виваком предлага кабелен пренос, висока надеждност, добри цени... В Молът на "Цариградско шосе" стройна служителка ми направи чаровна оферта. Приех я, защото си мислех, че лъжата не е присъща, но... След това заваляха нови предложения и препоръка за удобства, които струват допълнителни такси. Така евтиното стана скъпо. Сам съм си виновен!

След инсталацията на услугата в апартамента ми разбрах, че голямото жилище отнема време и т.н. Техниците мърмореха доста докато си свършиха работата. Кофти е, че аз трябваше да им предложа схемното решение, което те приеха да инсталират. Тръгнаха си и се наложи по телефона да ги намеря, за да настройвам звука например.Питахх защо са откачили домашното ми кино от телевизора, те не ми обясниха. До момента то не работи, но след инсталацията се обади служителка,за да иска оценка за дейностите на тези двама БГ техници. Дадох добра оценка, а тя се възмути, че не е отлична. Явно във Виваком отличниците са на почит.

След малко повече от два месеца разбрах, че ми начислиха две такси, за които не ме информираха първоначално. Карай да върви. В БГ бандитите не са един или двама. Но стана страшно, когато телевизията изчезна. Добре, че рутерчето все още работи. Започнах едно яко звънене. Без резултат. Днес то продължи почти час. Още първата операторка взе да ме убеждава да си направя регистрация за електронна фактура. Казах й, че до момента въобще не съм получавал хартиена фактура. Защо искат да я заменям с електронна. Освен това звъня за неизправност, не за вид фактура. Последва прехвърляне към техници, което почти час не се получи. Вместо това ми набиваха в главата банални и нахални текстове, писани от човек с мислене на неонацист. Тогава реших да седна и да пиша, ясно е - телевизия и това денонощие няма да има.

Чарът на Виваком ми беше доказан от последната служителка, която ме убеди, че виждала свободни техници. След 5-6 минути звънене никой не се обади. Питам се какво става? Собственикът Спас Русев прави милиони, но защо е редно да ми къса нервите с недомислици. Като секретар на Асоциация на комуникационни и информационни специалисти съм работил с фирмите му и имам усещането, че нещата са  коректни. Като редови клиент и потребител на услуги от Виваком се сблъсквам с нещо, което няма как да си го обясня. Записват ми обаждането, пускат ми музики, благодарят ми... Времето е пари. Не зная дали ми бъркат в джоба вивакомаджиите, но зная, че трябва да напиша тези редове и да ги пусна във фейса. Тази социална мрежа също има недостатъци, но в нея е редно да бъде истината за услугата на Виваком, оставила ме денонощие без телевизия и... 

Написах им оплакване по електронната поща. Сложили ми лимит от знаци. Защо ме ограничавате. Явно ме връщате към младостта и времето на Тодор Живков, което възкръсна в момента чрез Корнелия Нинова. След обидния лимит следва пояснение, че до 20 денонощия ще отговорят на оплакването ми. Безумие! 

Няма такава държава! Хубаво е Спас Русев да е милионер, но не е хубаво това, че обещава нещо на потребителите си, взима им мангите, но не прави както трябва договореното.

Нататък обещавам за всички вивакомаджийски празноумия да пиша тук, може и по тяхната телевизия "Канал 3" да се покажат, ако са решили да ги изкоренят, което е доста съмнително предположение.