Две трети от притежателите на кучета в САЩ споделят най-съкровените си тайни с четириногото и признават, че никога не биха ги разкрили пред човешки същества.

 

Фирмата за кучешки смарт-нашийници Link AKC провела национално изследване сред 2000 стопани на шаровци. От него проличало, че  80 на сто от тях биха се отказали от евентуален партньор, ако той не харесва кучето им. Половината от анкетираните предпочитали да отменят срещи с приятели, за да си прекарат по-добре времето с домашния любимец. Шейсет на сто от респондентите уверили, че тяхното куче се грижи за тях по някакъв начин, като средно седмично им помагало да преодолеят 4,8 стресиращи ситуации.

Над осемдесет процента от анкетираните констатирали, че емоционалното им състояние рязко се подобрило и това било пряко свързано с домашния им любимец. Двадесет процента от стопаните били уверени, че кучетата им били от най-голяма полза, за да преодолеят раздялата с партньора.Осемдесет и осем процента от респондентите били уверени, че кучетата им  помагали да станат по-добри като човешки същества.