Тя се казва PACE, като нейната цел е до 3 години германската марка, както и английската Vauxhall, да излязат да започнат да носят печалби.

За реализиране на подобни идеи в концерна ще бъде проведена всестранна оптимизация на производството. Броят на платформите, на които се изграждат моделите на Opel и Vaxhall, ще бъде съкратена от 9 на 2. Сегашните шасита на французите – CMP и EMP2, вече ще се произвеждат в заводите на Opel, а през 2024 г. трябва да бъде готова и напълно нова архитектура за всички модели на групата. Инженерният център на Opel в Рюселхайм ще бъде превърнат в глобален център за изследвания и разработки на PSA и ще отговаря за създаването на агрегати с артернативно задвижване, системи за асистенти на водача и системи за автономно придвижване на автомоболите. До 2020 г. Opel и Vauxhall ще предлогат още 9 нови модели. Първите два от тях са следващите поколения на Combo и на Corsa, които трябва да бъдат на пазара съответно през 2018 и 2019 г. Най-късно през 2024 г. всички модели на германския и британския производители ще се предлагат в хибридна или изцяло електрическа версия. Още до 2020 г. Opel ще разполага с четирите „зелени” модела, като сред тях ще бъде хибриден Grandland X и електрическа Corsa.

Докато General Motors, PSA Peugeot Citroen и правителството на Германия обсъждат бъдещето на марката Opel, от немския производител обявиха двигателите и скоростните кутии, на които ще разчита новото поколение на флагмана на марката - Insignia. Продажбите на модела в Европа стартираха днес (20 февруари), като той ще се предлага в две модификации - Grand Sport (лифтбек) и Sports Tourer (комби). На пазара моделът излиза с избор от 4 двигателя - два бензинови и два дизелови, като всичките са с 4 цилиндъра. Базовата версия е оборудвана с 1,5-литров бензинов тубомотор, развиващ мощност от 140 к.с. и 250 Нм. Ще се предлага и по-мощна версия на този агрегат, която разполага 165 к.с. По-големият бензинов мотор е с обем 2,0 литра, като също има турбо и предлага 260 к.с. и 400 Нм. За тази версия е предвидена система за задвижване на четирите с функция за управление на векторната тяга. Дизеловите двигатели са 1,6-литров и 2,0-литров, като първия е достъпен в два варианта на мощност - 110 и 136 к.с. По-големият мотор развива 170 к.с. Трите дизелови мотора, както и 1,6-литровите бензинови агрегати се съчетават с 6-степенна механична скоростна кутия, докато 2,0-литровият бензин е комбиниран с 8-степенен автоматик. Флагманът на Opel е изграден на шасито E2XX, благодарение на което е по-лек с между 175 и 200 кг. (в зависимост от модификацията) от своя предшественик. Разстоянието между двете оси е увеличено от 2737 на 2829 мм и това води до по-голяма по-голямо пространство в купето, както и до повече място за багаж. При свалени седалки обемът на товарния отсек вече е 1630 литра (1540 литра досега). Цените на Opel Insignia Grand Sport стартират от 25 940 евро, а на Sports Tourer - от 26 940 евро.