Продажбите на Мерцедес-Бенц са скочили миналата година до рекорден максимум, давайки възможност на германската група да защити титлата си на водещ световен производител на луксозни автомобили.

 

Мерцедес-Бенц е продал около 2,3 милиона коли в света миналата година, което е повишение с 9,9 на сто спрямо 2016 г. и е седма последователна година на растеж в продажбите за концерна от Щутгарт. С Мерцедес-Бенц, който е основната ни марка, през 2017 г. отново сме най-продаваната марка луксозни автомобили, заяви Дитер Цече, главен изпълнителен директор на компанията майка Даймлер. През декември продажбите на Мерцедес-Бенц са се увеличили с 1,7 на сто спрямо ноември до 193 534 броя. Можем да се гордеем с това постижение и да го надграждаме, каза шефът на Даймлер на фона на търсенето за новите модели Е-класа и автомобили с висока проходимост на компанията, което подпомогна растежа на продажбите.

Китай вече е най-големият национален пазар за колите на Мерцедес-Бенц, където продажбите скочиха с над 25,9 на сто миналата година до рекорд за най-големия автомобилен пазар в света. Търсенето на автомобилите на компанията в Европа също е достигнало исторически максимум през 2017 г. с растеж на продажбите от 6,4 на сто. В САЩ е отчетено свиване с 0,9 на сто.