Изцяло електрически автомобили с нулеви емисии са сред звездите на Международния автосалон в Париж тази година, макар да са изложени рамо до рамо с любимите на много от потребителите високопроходими коли с двигатели на  течни изкопаеми горива.

 

В същото време Ауди, от групата Фолксваген, както и Мерцедес-Бенц на Даймлер представиха изцяло задвижвани от електрически батерии високопроходими модели за богати клиенти. Мерцедес има и нова, по-голяма версия на задвижваната с конвенционално гориво спортна Ге Ел Е (GLE), а Бе Ем Ве (BMW ) предлага нова версия на своя много продаван високопроходим модел Екс-5 (X-5).

Разнородното предлагане на различни модели на автосалона отразява противоречията, разкъсващи автомобилната индустрия. Европейският съюз и Китай държат да се произвеждат повече електрически и хибридни коли, за да се намалят парниковите емисии и замърсяването на околната среда, но потребителите харесват високопроходимите модели и не са склонни да купуват електромобили поради високата им цена и ограничените гами. Автосалонът в Париж е от 4 до 14 октомври.