Ново поколение козметика, в чийто състав се съдържа истинско 24-каратово злато, стана хит в Западна Европа и САЩ по Коледните празници.Няколко водещи световни компании едновременно пуснаха на пазара душгел и кремове за лице и тяло. Новите продукти обаче започват от 200 долара нагоре.

Производителите твърдят, че кремовете със злато подмладяват кожата, повишават тонуса на организма чрез активните елементи на златото. Най-много от златните кремове са продадени в Париж и Лондон. В тези два града особено популярна е златната маска за лице. В английската столица, например, се предлага процедура, чрез която се вкарват златни микронишки подкожно. В резултат на което лицето придобива златист блясък.

Според експертите масажът със злато пък води до пълна регенерация на кожата. Златото влияе върху енергийната обмяна на клетките и предотвратява дехидратацията. Придава уникално подмладяващо действие и блясък на кожата, прави я сияйна и неверояно гладка.

В Древен Египет златен прах за разкрасяване е ползвала и Клеопатра. В Китай императорите също са използвали злато за вечна младост.