Около оставките на тривата министри голяма радост се появи в Национално движение на българските граждани/НДБГ/. По-точно се стига до твърдение, че В.Симеонов         /НФСБ/ ще събори кабинета и т.н. Твърдението е подкрепено с познати фрази, подсказващи края на правителството. За похлупак има и атака срещу минната индустрия - Елаците АД. Критиките са болезнени и общо взето са некоректни. Съвременните изисквания и технологии се спазват навсякъде. Наказанията за неспазилите ги са жестоки. Затова със сигурност замърсени води не се изпомпват и никой не мисли да трови реката. Има си начини да бъдат отведени дълбоко в цемята.

Във фейсбук изнервени хора си позволяват доста некоректни твърдения. В случая имам предвид и В.Симеонов, който е от истинските патриоти. За В.Сидеров и неговата проруска ориентация е излишно да говорим. Промъкна се случайно във властта и след известно мълчание започна да вреди на голямата коалиция. Хитрец!

Позволих си да напиша на страницата на НДБГ следното:   (139 непрочетени) - АБВ поща

"Ако не са Елаците, този край ще бъде като пустош. Ако не са Дънди или Асарел, и там ще бъде така! Трябва да благодарите на хората, които са направили така, че тези рудници да не бъдат затворени. Да не бъдат затворени и да няма хляб и работя, както стана, за съжаление, на много други места в България през годините на прехода. Не знам за коя партия ще работи движението, но реалностите трябва да се отчитат. Да, има рудници, които не работят и не плащат заплати. Ама вие – защо ли – не пишете за тях?!"

Минната индустрия е голямо национално богатство и е част от националната ни сигурност. Необходимо е да я развиваме и контролираме. Рекултвивацията е важна и който я загърби - изяжда си хляба. Това е в сила и за Елаците, нали!