Кметицата на Париж Ан Идалго встъпи в длъжност през 2014 година и заяви, че основен приоритет на нейното управление ще бъде справянето с мръсния въздух.През следващите месеци бяха предприети няколко стъпки във френската столица, за да се ограничат смога и вредните емисии.

Булевардът „Шанз-Елизе“ се превърна в пешеходна зона в първата неделя на всеки месец, а гражданите бяха призовани да залагат повече на градския транспорт. Париж обаче остава силно замърсен. В столицата вече работи нова система с цветни стикери за автомобилите, което е нов опит да се ограничат вредните емисии. За да ограничи влизането на коли Ан Идалго повиши цената за паркиране, забрани безплатното паркиране в събота и през август 2016г. превръща улици по брега на Сена в пешеходни и паркови зони.

За по-старите автомобили са предвидени сиви стикери. В тази категория попадат близо 6% от колите в страната. За най-безвредните автомобили по отношение на замърсяването са направени зелени стикери.За да пребори мръсния въздух, от 2025 година Париж – заедно с Атина, Мадрид и Мексико Сити – ще забрани дизеловите автомобили.