Цял живот правим нещата по един начин, докато един ден не чуем или не прочетем отнякъде, че сме в тотална грешка. Оказва се, че вредим на тялото си по много и различни начини, когато си взимаме душ. Това са най-често допусканите грешки, които по-добре да спрете да правите.

1. Да си миете лицето под душа – водата, с която миете тялото си, е с по-висока температура, което вреди на кожата. Лицето се мие с хладка вода.

2. Да си взимате душ с гореща вода – не прекалявайте, това дразни кожата и може да предизвика влошаване на състоянието ѝ.

3. Дългите душове – колкото повече време прекарвате под душа, толкова по-вероятно е кожата ви да стане суха.

4. Да не сушите гъбата за тяло – топлата и влажна среда е идеална за разпространение на какви ли не бактерии. Винаги трябва да изсушавате гъбата след душ.

5. Секс – сексът под душа означава един куп бактерии, с които по-добре да не сте запознати.

6. Да си миете косата всеки ден – изключително вреден навик, с който косата се омазнява прекалено бързо, а кожата на главата се дразни от честото ползване на шампоан.

7. Да пропускате да си измиете краката – логиката, че цялата сапунена вода така или иначе се стича до краката ви, не върши работа, когато говорим за хигиена.

8. Да се бръснете със стара самобръсначка – е, всички знаем защо е грешка, по-добре използвайте новата и не пестете от това.

9. Не пропускайте душа след тренировка – колкото и малко да се потите, винаги измивайте тялото си след кратка или интензивна тренировка.

10. Приключвайте всеки душ със студена вода – това тонизира тялото и е полезно за кожата.

11. Да търкате тялото си с кърпата – меката и нежна кожа след душ не бива да се изтрива с грубата хавлиена кърпа – попивайте водата вместо това 12. ВИНАГИ използвайте овлажнител за кожа, за да върнете хидратацията ѝ след баня.