Министър Нено Димов е в ареста за 72 часа.

За първи път в нашата демократична система министър влиза в ареста. Прокурорите са обискирали двата му апартамента, офиса в министерството... Прибрани са много документи, доказващи неговата безстопанственост. Това сигурно е така, но още по-согурно е, че безотговорността в това министерство не е от вчера. Тя вирее десетилетия, но едва сега чиновниците я забелязаха. Забелязаха и факта, че в това ведомство липсват експерти по водите. Защо стана така?

Отговорът е простичък и се корени в родословното дърво на сега управляващите. очти всички висши държавни служители имат кръвна връзка с номенклатурата от времето на социализма. Ламтенето за власт е възпитано, наследено и предадено на дъщери, синове, внуци... Има ли лек? Няма, защото закон за лустрация ни липсва и няма да има.

Безотговорността цари благодарение на данасчиците, на агентите на бавшата ДС у нас. Те са навсякъде във властта. Прикриват се, но истината е, че мечтаят да върнат онова, време, което няма как да се върне. Това не им пречи да вредителстват по всички възможни параграфи. Благодарение на тези "таланти" у нас се узакони русофилството, което ни носи само негативи. Никой не опитва да го лекува - ще останем без управляваща върхушка. Истинските неприятели на русофилите вече са в чужбина и не крият позицията си, но кой ли ги чува...

Загубите на вода са от времето на социализма, защото още през 70-те години градове като Търново бедстваха, но никой нямаше право да се бунтува. Партияга петилетки наред взимаше мерки, които не са за коментиране. Просто репресивният режим помагаше да се приеме безводието с обществена тишина. Затова днес се обяснява, че водопроводите са на 50-60 години и течовете са закономерни, но...

В домовете си имаме водомери, които сами купуваме, за да отчитат водата. Редно е да има 12 сметки, но реално се плащат 14, 15 или 16 сметки годишно. Общият водомер отчита повече отколкото индивидуалните взети заедно. Смешно, нали! Но монополът на доставчика прави каквото си иска. Всички търпят така както комунистите ни възпитаваха. Добре се чувстват дащерите и внуците, които... Които тогава са били видни комсомолски секретари, партийни деятели и върли приятели на еднопартийната система. Лично аз имам съученик, който беше идеалният за времето активен комунист в редовете на войската. Днес той е елитен натовец, пребоядисал се е идеално и работи за превъоръжаването ни с натовски образци. Реално такова нещо почти няма, няма и да има, защото в тази сфера е бъкано с псевдо патриоти. Спомнете си и за върховните ни главнокомандващи /президентите/ какви биографии имат.

Безводието е плод на безстопанственост от десетилетия. Докопваш ръководен пост и започваш да се облажваш заедно с партията, която ти е дала поста. До 1989г. имаше една партия и тя цъфтеше за сметка на милионите българи. Днес партиите са с пъти повече, а населението намаля поне с 2,5 млн. Затова е тежко и ще става още по-тежко.

Единственият спасителен коректив е ЕС за България и дано ЕС има търпение, за да ни извади от облаците на собствената ни некадърност, наследена от време оно.