Световните автомобилопроизводители показват богато разнообразие от електромобили и скъпи спортни коли на Международния автомобилен салон в Женева.

 

От 8 до 18 март ще може да бъде посетено от широката общественост. На автосалона ще се представят 180 компании и ще бъдат дадени около 70 пресконференции, уточниха организаторите. Много от новите предложения представят технологии за електромобили и безпилотни автомобили. Тези технологии са нужни на автомобилопроизводителите, за да покрият все по-високите стандарти за отделяните от автомобилите вредни газове и да се справят с прехода към автомобилите като услуга, която се поръчва, а не толкова като нещо, което се притежава.

Мерцедес Бенц представи своя концепт И Кю Ей , компактен електромобил с виртуална ЛЕД предна решетка на радиатор, която се променя в зависимост от избраната програма за шофиране. Представен бе безпилотен вариант на големия електрически седан на Фолксваген Ай ди Вижън  без волан. На изложението има и мощните коли, захранвани с традиционните горива.

Производителят на луксозни автомобили Макларън показа Сена , развиващ 340 километра в час, а Ферари представи вдъхновения от спортните автомобили модел, с множество извивки 488 Писта.