Държавният глава Румен Радев ще се срещне с председателя на парламента на Сърбия Мая Гойкович в 11.50 часа на "Дондуков" 2.

 

От 14.00 часа президентът ще награди посланика на Хърватия у нас Лиерка Алайбег с орден "Мадарски конник" -  първа степен. Високото държавно отличие се връчва на дипломата за нейния цялостен принос за развитието на българо-хърватските отношения и за задълбочаване политическото, икономическото и културното сътрудничество между България и Хърватия.

От 15.00 часа в Гербовата зала на "Дондуков" 2 президентът и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев ще удостои български военнослужещи с орден "За военна заслуга" - първа степен. Бригаден генерал Светослав Даскалов получава висшето държавно отличие за големите си заслуги за развитието и укрепването на Въоръжените сили, за дългогодишна и безупречна служба и за приноса си за националната и колективната сигурност, за проявения висок професионализъм и за личния си принос в процеса на реформиране и изграждане на българското военно разузнаване в съответствие с новите глобални предизвикателства.

Резервистите вицеадмирал Румен Николов, генерал-лейтенант Галимир Пехливанов и генерал-лейтенант Пламен Атанасов получават ордени за големите им заслуги за развитието и укрепването на Българската армия, за дългогодишната им и безупречна служба и за приноса им за националната сигурност на България.