Първи национален събор на запасното воинство започва на 15 септември в община Казанлък.

 

В откриването в събота от 11 часа в местността "Крънска кория" край Казанлък ще участва министърът на отбраната Красимир Каракачанов. Организатор на събитието е Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва със съдействието на Министерството на отбраната и община Казанлък. В Националния събор на запасното воинство ще участват представители на военно-патриотичните организации в страната. 

В различните прояви по време на събора на 15 и 16 септември ще се включат военнослужещи от 68-ма бригада "Специални сили" и 61-ва механизирана бригада от състава на Сухопътните войски. В първия ден на събора военнослужещите от 68-ма бригада ще демонстрират своите умения при изпълнения на бойни техники и елементи от мисиите на специалните сили, а  на втория ден - военнослужещите от 61-ва механизирана бригада ще представят образци военна техника и оръжия. В художествената програма на събора ще участва Представителният ансамбъл на въоръжените сили.

На 14 септември, в Дома на културата на "Арсенал" АД в Казанлък ще има конференция "Ролята на доброволната служба в армията и службата в резерва и запаса за укрепване отбраната и сигурността на страната". Тя е организирана от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва (СОСЗР), Военна академия "Г.С.Раковски" и Централното военно окръжие.