Президентът на Сърбия Александър Вучич  присъства на летище Батайница на приемането на два самолета МиГ-29, които Сърбия получи от Руската федерация и които бяха ремонтирани и модернизирани и подготвени напълно за летене. 

 

Ремонтът на тези два самолета бе осъществен в Сърбия. Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви в края на юли, че до края на годината на въоръжение в армията на Сърбия ще бъдат най-малкото 8 или 9 самолета МиГ 29.  Сръбският президент добави, че за пръв път в употреба ще бъдат осемте или девет бойни самолети от "генерация четири плюс". Вучич заяви тогава, че Сърбия ще достави девет нови  хеликоптери H145M на Еърбъс, но също така и още три бойни хеликоптери  Ми-17 и четири Ми -35. 

Шест МиГ-29, които Сърбия получи в рамките на военнотехническото сътрудничество с Руската федерация, пристигнаха  в страната през октомври миналата година. Президентът на Сърбия при пристигането на тези самолети заяви, че Сърбия ще има сериозна ескадрила, убедително най-мощната в региона. Той добави, че с тези самолети се решава проблемът в следващите двадесет години.