Общество и устойчиво развитие

21
Сеп '18

Канцлерката Ангела Меркел се надява, че новият закон за имиграцията ще позволи на чуждестранните работници по-лесно да намерят работа в Германия, но нейната настойчивост да запълни рекордния брой свободни работни места рискува да раздразни избирателите, които продължават да негодуват заради нейната политика на отворени врати към бежанците.

19
Сеп '18

Честно казано не го разбирам. Винаги съм смятал, че между институциите трябва да има разбирателство, а разбирателство има, когато има диалог. Без значение кой отказва срещата - дали президентът или някой друг, не е добре - не говори добре за работата на институциите - това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

17
Сеп '18

Македонският премиер Зоран Заев, отговаряйки на журналистически въпроси на конференция, посветена на свободата на медиите в региона, заяви, че няма доказателства за руско влияние в Македония. 

17
Сеп '18

Властите на Париж полагат всячески усилия за кампанията си, целяща да насърчи хората да не се облекчават на улицата.

17
Сеп '18

Повече от 1000 крайнодесни демонстранти протестираха срещу германската миграционна политика в източния град Кьотен снощи, заобиколени от също толкова полицаи и около 500 контрапротестиращи.