Киберсигурност

19
Юни '23

Великобритания ще отпусне още 16 млн. паунда в подкрепа на Украйна срещу кибератаки, пише на сайта на британското правителство.

18
Юни '23

Независимо дали сте се натъкнали на зловещата виртуална реплика на Марк Зукърбърг, чрез която той представи Facebook-ребрандиран като Meta, концертите на живо в потапящата вселена на Fortnite или дигитална художествена галерия в Decentraland – няма как да избягаме от любимата модна дума в интернет: "Метавселена".

15
Юни '23

През 2022 г. 9,4 милиона души в ЕС ще работят като специалисти по информационни и комуникационни технологии (ИКТ), което представлява 4,6 на от общата работна сила в ЕС.

10
Юни '23

Фишинг имейлите продължават да властват като един от най-разпространените и ефективни методи за нарушаване на личната и организационната сигурност сред безбройните тактики, използвани от киберпрестъпниците.

09
Юни '23

Европейската комисия (ЕК) е одобрила държавна помощ на стойност 8,1 млрд. евро за проекти в областта на микроелектрониката и комуникационните технологии, като част от стремежа на Европейския съюз да е в авангарда на технологичните иновации.