Сигурност: Архив 2018

16
Дек '18

Умишленото и постоянното разпространение на дезинформация, включително като част от хибридна военна дейност, е ярко предизвикателство за демократичните системи.

16
Дек '18

Турската прокуратура е издала заповеди за ареста на 219 военни, заподозрени, че са свързани с базирания в САЩ ислямски проповедник Фетхуллах Гюлен, обвиняван, че е организирал опита за преврат в Турция през 2016 г.

16
Дек '18

Косово пристъпва към изграждане на своя редовна армия чрез гласуване в парламента на проектозакон за превръщане на наброяващите четири хиляди души Косовски сили за сигурност в по-голяма лековъоръжена армия.

12
Дек '18

Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на отбраната за 2018 г. в размер до 33 443 000 лв.

12
Дек '18

Европейският парламент, Съветът и Европейската комисия постигнаха политическо съгласие по Акта за киберсигурността, с който се засилва мандатът на Агенцията на ЕС за киберсигурност (Агенцията на Европейския съюз за киберсигурност, ENISA), за да се оказва по-добра подкрепа на държавите членки в борбата срещу заплахите за киберсигурността и кибератаките.