Околна среда: Архив 2016

21
Дек '16

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп зае първото място в класацията на най-видните или влиятелни личности на 2016 г., съставена от журналистическия колектив на Франс прес, изпреварвайки държавните лидери на Русия - Владимир Путин, и на Турция - Реджеп Тайип Ердоган. Както и миналата година, журналистите навсякъде по света участваха в изготвянето на рейтинг, включващ личности от всевъзможни сфери на дейност, споменавани в новините от изтеклата година. 

20
Дек '16

Европейската комисия започна ново разследване срещу Фейсбук (Facebook) заради предоставянето на подвеждаща информация за условията на придобиване на чат услугата УотсАп (WhatsApp).  В рамките на проучването на сделката по придобиването на УотсАп през 2014 година Фейсбук посочи пред ЕК, че не планира да прави автоматично обединяване на акаунтите на потребителите на двете компании, но това се е случило през август 2016 година, посочва комисията.

17
Дек '16

Дните, в които гладко избръснатите мъже бяха еталон за привлекателност, вече са в миналото. Според специалисти днес по-атрактивни за дамите са представителите на силния пол с лицево окосмяване. Потвърждение за това е класацията за 2017 г. на сп. "Глемър" за най-сексапилните мъже в света.

15
Дек '16

Цехът на дядо Коледа в Китай работи на пълни обороти в източния китайски град Иу, където хиляди работници произвеждат 60 процента от новогодишните украси, използвани в цял свят. В един завод за пластмасови елхи работници, дошли от далечни китайски села, режат и огъват дълги изкуствени клони, които като се свържат, ще се превърнат в коледни елхи в някое кътче  на планетата.

14
Дек '16

През тази година фондацията "Деца на Българската армия" подпомага 47 деца на военнослужещи и цивилни служители, загинали при изпълнение на служебния си дълг.  Заместник-министърът на отбраната в оставка Десислава Йосифова и началникът на отбраната генерал Константин Попов са се срещнали вчера в Информационния център на МО с деца на военнослужещи и цивилни служители, загинали при изпълнение на военната служба или при трудова злополука.