Околна среда: Архив 2018

16
Дек '18

След атентатите през 2015 г., Франция постепенно създаде система за следене на хора, за които е подаден сигнал, че са радикализирани ислямисти, първо в затвора, а после и след излизането им на свобода: случаят с нападателя от Страсбург, който е в списъка с радикализирани, е симптоматичен за трудностите да се ограничи тази "вътрешна заплаха".

16
Дек '18

От кервана от хиляди централноамерикански мигранти, вървящи отчаяно към САЩ, до масовата миграция на венецуелците, бягащи от икономическата и политическата криза в страната си, 2018 г. беше белязана от безпрецедентна миграционна криза на американския континент.

16
Дек '18

Европейският съюз, както и НАТО, не подкрепя решението на парламента на Косово за създаване на собствена армия, се казва в изявление на външнополитическата служба на ЕС.

13
Дек '18

И през отминаващата 2018 година на най-голяма популярност се радваха куриозите, свързани с животните  и техните най-невероятни превъплъщения.

12
Дек '18

Френският президент Еманюел Макрон обяви серия от мерки за повишаване на покупателната способност, с надеждата да уталожи гнева на "жълтите жилетки", и призна, че е подценил кризата.