Атаката на Хамас срещу Израел е изненадваща, но очаквана, ако мислите логически.

Защото е ясно, че зад Хамас са Хизбула, Иран,  Башар Асад /Сирия/... Не на последно място е Русия. Самолетоносачи на САЩ ще помогнат на Израел във войната, която никога не е прекъсвала. За около месец ще стихне поредният конфликт, защото мощната военна машина на Израел е готова за него. Колкото до многото жертви - пак не са изненада. Защото многото жертви са част от стратегията на октопода на войната, в който се е превърнала Русия.

Войната на Израел е в интерес на Русия, която се надява да отвлече военните помощи и внимание към битките в Украйна, наречени от Путин СВО. Истината е, че като агресор Русия има големи сполуки. Спомнете си преврата в Нигер, многото кръв и кризата, която отново е плод на руското влияние в Африка. Там Франция е ангажирана да потуши нещата и едва ли ще се откаже от помощта си за Украйна.

В Нагорни карабах отново пръст има ботуша на Русия. Над 120000 арменци побягнаха, за да спасят живота си. Не са изненадани, но те вярваха, че конфликтът е потушен, защото не оцениха, че Русия в момента се нуждае от конфликти и е готова да превърне света в десетки огнища на локални войни. По този начин ще прикрие неуспехите си в Украйна и ще се опита да намали фронтовото напрежение, защото СВО се провали. Много жертви и голямо безпаричие преследват Путин и кохортата му.

В България изведнаж стана ясно, че Мариците не са американски, били собственост на руски олигарх със стол в парламента им. Те всъщност нямат парламент, а президент, който се е главозамаял болезнено. Но точно тези ТЕЦ-ове вече 12 дни тормозят страната с искания, които са смешни - до 2043г. да имало график за бъдещето им. В момента енергията от тези централи е резервна, нямаме потребност от нея. При пиково натоварване ще внесем от чужбина и то на далеч по-ниски цени. Защото тези руски тецове придлагат електричество на 4 пъти по-високи цени от сегашните. Техният провал е гарантиран, но тези които някога твърдяха, че без руски газ няма да оцелеем, сега спасяват тецовете ненужно. Те просто нямат грам бъдеще, ако изключим приносът им за евентуалното сваляне на неруското ни правителство. С надеждата да дойде проруско правителство на пРезидента ни. Ама това няма да стане. Възможен е ремонт на правителството, възможна е стачка на миньорите, но... Като оптимисти смятаме, че проруският шпионаж у нас намалява способностите си. Те вече ще вкарват свои свещеници-шпиони на мястото на изгонените руски шпиони от Руската църква.

И една грешка. Заловихме шпиони без имунитет и вместо да ги вкараме в съда, ние ги закарахме на границата със Сърбия, за да си идат по живо и по здраво в Русия. Смешно грешка и е време някой да я разнищи. Което не е грешка.