Блог: Архив 2015

12
Дек '15

Министърът на правосъдието слезе от трона си. За първи път родните съдии излезнаха на улицата на протеста, но под законна форма. Ясно е, че подкрепят този министър. Освен това на всички нас  отдавна ни е ясно, че в БГ правосъдие няма. Преди живковистите се грижеха за тази неудача, вече 26 години олигарсите ни станаха живковисти в съдебната практика.

07
Дек '15

Здравейте фейсбук-приятели и съмишленици,

Позволявам си предпразнично да споделя с всички вас моето виждане и усещане на тема брада. Признавам, че през далечната 1975 год. за първи път си позволих това удоволствие и бях изненадан колко много хора ме забелязаха. Не разбрах дали одобряват младежкото ми решение или повече се заглеждат по ушанката ми от космат вълк, произведена в Полша. Както и да е – три месеца бях брадат младеж.

04
Дек '15

Някой води ли сметка на „грешките” на Борисов и производните му във властта в полза на Русия, които се множат напоследък с главоломна бързина? Кой ли го съветва? Илиян Василев, бивш посланик в Москва, пише  в своя блог, че му влияе руското енергийно лоби. Кратко и ясно, като моите дълги и (не)ясно защо дълго подигравани твърдения със същото заключение от доста години насам. Илиян Василев определя като „грешка” фактът, че в последния момент Борисов се е отметнал от общия протест на източно и централно европейските страни срещу изграждането на „Северен поток-2”, чрез който Москва отново се опитва да заобиколи Украйна, но и да постави в зависимост страни от региона, като Словакия.

28
Ное '15

Разполагането на модерния зенитно-ракетен комплекс С-400 „Триумф” и на ракетния крайцер „Москва” в Сирия е с неясна причина и не е ясно кои цели ще следят те. Това каза генерал-майор Съби Събев, председател на Съюза на офицерите от резерва „Атлантик” в ефира на bTV. „Причината Русия да разположи този комплекс не е достатъчно ясно и буди недоумение особено у САЩ – очевидно е, че той е разположен там, за да защитава руските самолети от турските самолети, а Турция е част от коалицията срещу Сирия”, посочи той.

25
Ное '15

Терорът днес има своя територия, наречена Ислямска държава. Преди това терорът имаше други крепители, съборили трите кули /небостъргачи/ в САЩ например. Явно терорът е нещо, което е необходимо на човечеството. Защото заради терор започна преселението, заляло Европа, скандинавските държави, САЩ... Интересно е защо заобикаля Русия този страшен терор и последиците от него не са вълнуваща тема за Русия.

Няма празно място и затова Русия отиде при терора – бие с технологични оръжия Ислямска държава, подкрепяйки един режим на Асад, който също гони хора от земите около Асад. Русия вече бяга от терора. Първо си прибира туристите от Египет, защото беше свален самолет с руски туристи в Египет. Точно Русия около контактите си с терора, загуби самолет-бомбардировач, поразен от турски изтребители и пак реши да си прибира туристите от Турция, защото... Те, руснаците, нас също не ни пожалиха – спомняте си, че Путин препоръча да не се летува в България... Оказва се, че терорът от радикалните ислямисти роди форма на терор, наречена “край на туризма”, защото...

Терорът наистина ражда терористично мислене. Живея в 14 етажен блок и чета, че ще ми спрат асансьора, ако... Сериозна заплаха е това. Проверявам и се оказва, че асансьорите не са опасни за живота ми, но хората не слизали на събрания и така трябвало да се заставят. Когато слезнаха на събрание съсобствениците в този висок блок се оказа, че трябва освен месечните такси да плащат още за асансьора, защото... Реално почти се утрояват таксите и , ако не се платят – спираме асансьора, защото... 20 години живея в този блок и такова чудо не е имало. Генерираха го хора със съзнанието на терористи. Но в своя житейски сектор. От това по-страшно няма! Най-страшното е, че те не сеусещат каква терористична манипулация генерират. Понеже седиш в асансьора и си мислиш, че може да падне, ти да загинеш и... Да не си платил това, което нововъведени фирмаджии в “играта” искат.

Политиците обясняват, че в БГ терор няма да има. В същото време с терористично мислене тръгва да търси изяви някакъв авангарден националист в клек шоп, във ВИТИЗ и т.н. Ясно е какво става. Не ми е ясно, защо адвокат на националиста е заместник-председател на БГ парламента. Няма ли за него достатъчно работа в Народното събрание? Не знае ли, че уличното хулиганство си е терор за нацията, на който в конкретния случай диван чапраз правят дори вътрешния министър и главния му секретар. Председателят на парламента обаче е решил да си мълчи, но знае че точно човек на неговата длъжност за миг само може да предодврати и тази дивотия.

Жена ми се прибира. Била на профилактични прегледи във Военна болница. Цял работен ден се “грижили” за здравето й така, че горната граница на кръвното й от “белите престилки” беше 150. След час почивка и обстановка, различна от медицински терор, кръвното й стана с горна граница 110. Въздишам и се питам защо в интернет хората пишат, че у нас е привилегия да остарееш. Явно генерираме терор, който ни смазва и “обичаме” да твърдим, че никой не е умрял без съдействието на Бърза помощ.