Третата световна война започна – първи французите сигнализираха за началото й с код “червено”. Тя няма нищо общо с Първата и Втората световни войни. Първо, защото няма фронтова линия и второто е, че няма край във времето тази ужасна асиметрична заплаха за човечеството.

 

В България експерти продължават да обясняват, че няма опасност от терористични атаки. Премиерът Борисов дори се тревожи, че разходите в ЕС за сигурност ще нарастнат и това ще се отрази на стойността на мирните програми за развитие и няма да имаме достатъчно приходи по съответните оперативни програми. В паралел е пределно ясно, че по време на атентата в Бургас службите ни за сигурност не получиха положителна оценка. Какви изводи са си направили, какви мерки са предприели тепърва ще проличи. Защото трезвомислещите българи са наясно, че като част от Антитерористичната коалиция България няма как да бъде заобиколена от злото.

Започна войната, която израелците водят десетилетия наред и са наясно, че няма край конфликта им с арабите. “Мусад” е образец за сигурност и благодарение на “Мусад” всеки един гражданин е станал доброволно служител на “Мусад”. Това е образецът, който трябва да последваме. Ще наливаме пари в сигурността, за да сме живи. Ще издигнем в култ родните служби за сигурност, за да ги стимулираме до професионален апогей, граничещ със саможертва. Няма да намаляваме обещетенията им, ако доживеят до пенсия. Напротив – трябва да ги увеличаваме, защото те са в първата редица на военните действия срещу асиметричната заплаха. Ясно е, че на позиция излизат бойни самолети, стратегически ракети, съвременни техники за събиране на информация... Но най-ценен остава човекът с очите и ушите си в битката срещу злото. Налага се да открием сред хилядите другоземци по нашите земи радикалния ислямист без да поставяме под общ знаменател сънародниците му. Ужасно трудна задача е това. Но трябва да бъде решена.

Всяко отлагане във времето е полза за враговете ни. Затова БГ управляващите трябва да загърбят спектаклите с особи като тази на волния Волен Сидеров или като наивния номер с покачване на цената на винетките, за да се запълнят дупките по БГ пътищата. Всички знаят, че това е нелогично.

Логиката трябва да ни внуши най-сетне, че в условията на започнала поредна световна война е редно нашият парламент да запее нашата марсилеза, т.е. да тръгнем напред по примера на французи, руснаци, евреи, германци, американци...