Терорът днес има своя територия, наречена Ислямска държава. Преди това терорът имаше други крепители, съборили трите кули /небостъргачи/ в САЩ например. Явно терорът е нещо, което е необходимо на човечеството. Защото заради терор започна преселението, заляло Европа, скандинавските държави, САЩ... Интересно е защо заобикаля Русия този страшен терор и последиците от него не са вълнуваща тема за Русия.

Няма празно място и затова Русия отиде при терора – бие с технологични оръжия Ислямска държава, подкрепяйки един режим на Асад, който също гони хора от земите около Асад. Русия вече бяга от терора. Първо си прибира туристите от Египет, защото беше свален самолет с руски туристи в Египет. Точно Русия около контактите си с терора, загуби самолет-бомбардировач, поразен от турски изтребители и пак реши да си прибира туристите от Турция, защото... Те, руснаците, нас също не ни пожалиха – спомняте си, че Путин препоръча да не се летува в България... Оказва се, че терорът от радикалните ислямисти роди форма на терор, наречена “край на туризма”, защото...

Терорът наистина ражда терористично мислене. Живея в 14 етажен блок и чета, че ще ми спрат асансьора, ако... Сериозна заплаха е това. Проверявам и се оказва, че асансьорите не са опасни за живота ми, но хората не слизали на събрания и така трябвало да се заставят. Когато слезнаха на събрание съсобствениците в този висок блок се оказа, че трябва освен месечните такси да плащат още за асансьора, защото... Реално почти се утрояват таксите и , ако не се платят – спираме асансьора, защото... 20 години живея в този блок и такова чудо не е имало. Генерираха го хора със съзнанието на терористи. Но в своя житейски сектор. От това по-страшно няма! Най-страшното е, че те не сеусещат каква терористична манипулация генерират. Понеже седиш в асансьора и си мислиш, че може да падне, ти да загинеш и... Да не си платил това, което нововъведени фирмаджии в “играта” искат.

Политиците обясняват, че в БГ терор няма да има. В същото време с терористично мислене тръгва да търси изяви някакъв авангарден националист в клек шоп, във ВИТИЗ и т.н. Ясно е какво става. Не ми е ясно, защо адвокат на националиста е заместник-председател на БГ парламента. Няма ли за него достатъчно работа в Народното събрание? Не знае ли, че уличното хулиганство си е терор за нацията, на който в конкретния случай диван чапраз правят дори вътрешния министър и главния му секретар. Председателят на парламента обаче е решил да си мълчи, но знае че точно човек на неговата длъжност за миг само може да предодврати и тази дивотия.

Жена ми се прибира. Била на профилактични прегледи във Военна болница. Цял работен ден се “грижили” за здравето й така, че горната граница на кръвното й от “белите престилки” беше 150. След час почивка и обстановка, различна от медицински терор, кръвното й стана с горна граница 110. Въздишам и се питам защо в интернет хората пишат, че у нас е привилегия да остарееш. Явно генерираме терор, който ни смазва и “обичаме” да твърдим, че никой не е умрял без съдействието на Бърза помощ.