Министърът на правосъдието слезе от трона си. За първи път родните съдии излезнаха на улицата на протеста, но под законна форма. Ясно е, че подкрепят този министър. Освен това на всички нас  отдавна ни е ясно, че в БГ правосъдие няма. Преди живковистите се грижеха за тази неудача, вече 26 години олигарсите ни станаха живковисти в съдебната практика.

 

Има атака срещу здравния министър. Пипнал е болните места в бизнеса, източващ с лекота здравната каса. Днес е по-добре да имаш болница отколкото наркокартел. Печалбите на белите престилки са баснословни – доказва го броя на черните забрадки у нас. Олигарсите няма да просят опитите за промяна, диктувани ни извън БГ границите. Въпреки  това премиерът припомни, че предишното му детрониране струвало 10 млрд. лв. на бюджета. Може така да е, но не е ясно в чии джоб са потънали средствата след свалянето на Б.Б.

Детронирането в момента е нашето бедствие. То се случва след успешните избори както за ГЕРБ, така и за Реформаторския блок. Някой се е уплашил от замогването им с гласове, което освен пари значи и стабилизиране във властта. Затова следват тези уникални удари, на които ръкопляскат лидерите на ДПС и АБВ. Лошото е, че след отишлите си избори, те трябваше първо сами да се пляскат, а не да кроят планове и капани с ръкоплясканията си, довели президента Плевнелиев до гласно направеното признание, че за неговия мандат трето служебно правителство е многа. Явно и той носи отговорности, защото е обединител на нацията, нали!