Блог: Архив 2016

29
Дек '16

Що е то Русия в съвременния свят? От гледна точка преди всичко на самата Русия, нейните управници и нейния народ? Защо Русия изисква да я уважават? Не моли, а изисква? Подкрепяйки, своите искания с ракети „Булава“, прехвърляне на ракетни комплекси „Искандер“ по-близо до сърцето на Европа, с военната операция в Сирия, с компютърни атаки срещу всички и всичко, с хващането на Украйна за гърлото...

22
Дек '16

Агент Гоце /Геолги Първанов/ яко наруга президента Плевнелиев. Не му хареса разума и правотата на направеното предложение и решение, свързано със служебното правителство, което... При положение, че Плевнелиев сега направеше правителство, което наследникът му щеше гордо да изрита, то... Това правителство щеше да е като пръдня в гащи, нали! Въпросът е защо агент Гоце, с 10 години президентски стаж, иска в България да има пръдня в гащи.

17
Дек '16

Превземането на Алепо от сирийските правителствени сили е удар за продължилата години наред турска политика в Сирия, сгромолясвайки усилията за отстраняване на президента Башар ал Асад от власт и реализирайки голяма победа за основния регионален съперник Иран. Подкрепата на Турция за сирийските бунтовници, които се изтеглят от последната им голяма крепост, далеч не е приключила, докато тя засилва кампанията за изтласкване на "Ислямска държава" и бойците на кюрдските милиции от ивица в Северна Сирия.

17
Дек '16

Охулван от Запада и арабските страни около Залива, сирийският президент Башар Асад опроверга всички прогнози, че ще падне от власт - защото вярва, че е непоклатим, но най-вече заради стабилната подкрепа на Русия и на Иран, смятат аналитиците.  Асад се поздрави с победа в четвъртък, когато приветства в кратък видеоклип сирийците по случай "освобождаването" на Алепо, най-съществения успех в борбата с бунтовниците от самото начало на войната през 2011 г.

09
Дек '16

Парламентът, с който ще се разделим догодина, показа отново неадекватността си към избралото го общество. Диво надуване на глобите за превишена скорост гласуваха депутатите, "грижейки" се за живота ни. Вече е ясно, че около 1000лв. ще даваш на КАТ при нарушение и... Жестоко е това решение, понеже средностатистическият нашенец кара автомобил на стойност 3-4хил.лв. Изводът е, че глобата е около 25% от стойността на возилото.