Задават се парламентарни избори и президентът вдигна голяма олелия. Полза от неговата инициативност има само за него, защото анализаторите обявиха, че е стартирал собствената си кампания за президентските избори.

 

Целият мандат на Радев се характеризира с дейности, нетипични за институцията му, в която е пълно с агенти на бившата ДС и симпатии към партията на Корнелия Нинова. Подобно явление не е радостно за нашата нация, която е част от ЕС и проруските викове не са положително явление.

Живеем в условия на война с вируса и щамовете му. Хората са изнервени с основание, защото възрастните умират и тепърва ще умират от коронавируса. При младите този "тунингован вирус" стимулира заболявания, които тепърва ще се появяват и анализират. Делникът става все по-сложен и труден за прогнозиране. Необходими са дози на спокойствие, които трябва да ни сервират управляващите политици. Факт е, че управляващите в момента доказват, че знаят какво да правят и в рамките на ЕС имаме сравнително стабилни позиции. Единствено президентът Радев в условията на пандемия зове за бунтове, за оставки... Последното е, че иска промяна на изборния кодекс. Това не е негово правомощие, но по този начин си преписва фалшива загриженост. Защото е пределно ясно, че хората вече сами се грижат за здравето си и няма да отидат там, където заразата е гарантирана.

По време на изборите трябвало да пазим санитарните мерки. Тези мерки стриктно се спазват в болниците на България и не е тайна, че точно те са мястото за зараза. Този факт наложи първо да се ваксинират медицинските работници, които са на първа линия. И всички останали лекари, защото те са много необходими на България.

На избори може да отидем след като ни ваксинират, т.е. изборите за парламент и президент да са по едно и също време. Дали ще пуснеш една или две бюлетини - не е трудоемко и не ти трябва време за мислене. Слагат се две урни и се пестят милиони на хазната. Защо за тази комбинация не се досеща президентът и агентите на бившата ДС около него?

Май практичните решения не са в полезрението на "Дондуков 2".